Необходими продукти :
✔ Пилешки сърца 1 кг
✔ Картофи 2 средно големи
✔ Морков 1 брой
✔ Червена чушка 1 брой
✔ Зрял лук 1 брой
✔ Скилидки чесън 4-5 броя
✔ Олио *
✔ Червен пипер*
✔ Черен пипер*
✔ Сол *
✔ Около 200- 250 мл топла вода
* Магданоз по желание
На първо място, добре почиствам пилешките сърца: върху дъска за рязане с помощта на остър нож премахвам бялата част. После ги цепвам / ако има съсиреци, ги махам / Слагам пилешките сърца в гевгир, измивам ги много добре и оставям да се отцедят!
Ако е нужно, леко ги подсушавам с кухненска хартия / да не пръска при пържене! В тенджера върху котлона, загрявам 3-4 супени лъжици олио на средна температура. Слагам пилешките сърца да се позапържат, колкото да си променят цвета!
През това време почиствам, измивам и нарязвам зеленчуците: лука на полумесец, картофите и червената чушка, на едро, моркова на колелца.Когато пилешките сърца си променят цвета, ги прехвърлете в чиния / заедно със сока, който са пуснали, бульона /
Подсушете добре тенджерата и налейте олио, колкото да се покрие дъното на тенджерата /средно голяма тенджера/Олиото като загрее, пуснете лука да се позапържи, до прозрачност.Добавете картофите и разбъркайте.Гответе на средна температура!
Внимавайте да не загори! Ред е на червената чушка и морков.Разбъркайте! Сипете и пилешките сърца, заедно с бульона, добавете сол / аз сложих 1 непълна супена лъжица/ и червен пипер.
Разбъркайте и оставете да покъкри на слаб огън със затворен капак! Почистете си чесъна, ако е дребен / домашен / като моя, оставете скилидките цели или нарежете на две.
Пуснете ги при останалите продукти и налейте топла вода.Оставете да покъкри до омекване на зеленчуците.Поръсете с черен пипер и пожелание свеж магданоз. ДОБЪР АПЕТИТ !
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук:
" От кухнята на Биги " https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук:
" От кухнята на Биги " https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
Няма коментари:
Публикуване на коментар