Нарекох я по този начин, защото като прочетете продуктите ще речете, че ви излиза скъпичко. Идеята ми хрумна при отваряне на хладилника за да вида какво ми е останало. Чери доматите са домашни /майка ми отглежда всяка година/, но този сорт са определено по дребни от купешките.
Баницата е без месо, но е богата на продукти и прецених, че името и подхожда. Яйцата да са на стайна температура!
Необходими продукти: 1 пакет кори за баница от 500 грама, 4 яйца с размер М, 3 супени лъжици гъсто кисело мляко, 300 мл. газирана вода, 5 супени лъжици олио, 300 грама краве сирене, 150 грама кашкавал, 10-15 броя чери домати, 30- 40 грама краве масло, щедра щипка сол.
Включете си фурната на 180 градуса, да загрее. В купа счупете яйцата, добавете щипка сол и ги разбийте на пяна с телена бъркалка. В шола сипете киселото мляко и разбъркайте, до като не останат бучки.
Към киселото мляко налейте газираната вода и разбъркайте да стане като айран и излейте при яйцата. Добавете 5 супени лъжици и заливката е готова. Покрийте тавата с хартия за печене / ползвах средно голяма тава/.
Вземете една кора, от двата тесни края внимателно притикайте към средата така че да се намачка, но не на топка, а рехаво и поставете в тавата. Форма като пеперуда или просто накъсайте кората и поставете в тавата.
Всяка кора се накъсва поотделно и се редят рехаво! На първия ред наредете половината кори, отгоре поръсете равномерно с надробеното сирене. Върху сиренето се редят останалите кори по същия начин.
Залейте баницата с яйчената смес така, че да се покрие на всякъде равномерно. Накъсайте кашкавала или нарежете на кубчета и наредете отгоре. Студеното краве масло също нарежете на малки кубчета и сложете на места.
Измийте чери доматите и ги наредете от горе. Ако вашите чери домати са от по големите, може да ги разрежете на две и да ги поставите с разреза на горе. Сложете в загрялата фурна да се пече.
Първите 20 минути не отварям фурната. Печете до златисто и от двете страни. Времето за печене при всеки , може да е различно / при мен, беше готова за 45 минути/. Ако искате баницата да остане мека, след печене я покрийте с кърпа или друга тава, за да се задуши.
Ето, едно бързо ястие или предястие с ДОМАТ СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ, от ТУК
Аз я обичам хрупкава, а мъжото по мека. Покривам я с хартия и отгоре с чиста кърпа! Хареса ми комбинацията от солено киселият вкус от доматите. Поднесох ви моята рецепта, а вие си преценете, дали ще опитате тази ЦАРСКА БАНИЦА.
П.П. Бозата на снимката е купешка! Останете си със здраве и следвайте мечтите си :)
Който има интерес, може да посети кулинарната ми страница във Фейсбук, от ТУК
или да се присъедини към кулинарната ни група: КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION, от ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар