Вчера, имах още манджа с месо за доизяждане, но моят месояден мъж предпочете да яде салатка. Днес, обърнах другата страница. Реших, че е време да хапнем нещо по леко и по бързо за приготвяне.
Може да се хапне по всяко време- закуска, обяд, вечеря. Да се консумира като основно или предястие, а защо не и като мезе... И без това ми се търкаляха няколко домата в хладилника, пък и каквото има. Не съм отбелязала количества, така че колкото искате и както ви е по вкусно, толкова добавяйте!
Необходими продукти: домати*, сирене*, кашкавал*, чесън*, олио*, шарена сол*, млян червен пипер*, сол*
Включете си фурната на 190 градуса да загрее. Ползвах малка тава, която покрих с хартия за печене. В шоличка сложете пюрираният чесън, щипка сол, малко олио и разбъркайте.
Ползвах за 2 средно големи и 1 по малък домат- 1 голяма скилидка чесън, щипка сол и 3 супени лъжици олио. Измийте доматите, цепнете с нож от долната страна и ги обелете с картофобелачка.
Не ползвах процедурата потапяне от гореща в ледено студена вода, за да ги беля! Тази картофобелачки прави чудеса и ми една от любимите помощнички в кухнята.
Всеки домат нарежете на филийки с дебелина около 1 см. Наредете в тавата един ред нарязани домати, отгоре напръскайте от чесновата смес, поставете по една плочка сирене, поръсете с шарена сол, червен пипер, чеснова смес и отгоре по още един резен домат и отново чеснова смес.
Сложете в загрялата фурна да се пече около 10- 15 минути. Настържете кашкавала. Изкарайте тавата от фурната, поръсете доматите от горе с кашкавал и отново върнете във фурната.
Може, да видите рецептата за ПАНИРАНИ ПИПЕРКИ С ДОМАТЕН СОС, от ТУК
Печете още около 10 минути или до златиста коричка. След като са готови, може и най отгоре да ги поръсите със шарена сол и червен пипер. Благодаря, че посети моят малък кулинарен свят :)
Който има интерес, може да посети кулинарната ми страница във Фейсбук, от ТУК
Или да се присъедините към кулинарната ни група: КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION, от ТУК
1 коментар:
Благодаря ти, Биги
Публикуване на коментар