Чи бюрек, че ЧИ БЮРЕК♡ По никое време му се прияло на милото. ЧИ БЮРЕК е вкусна, тестена калорична бомба. ЧИ /чий/ на турски означава -сурово! Плънката е от кайма, която се слага сурова!
ЗАТВАРЯТ СЕ ,КАТО ПОЛУМЕСЕЦ И ПЛЪТНО ДА НЕ СЕ ОТВОРЯТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪРЖЕНЕ.
ПЪРЖАТ СЕ В СГОРЕЩЕНО ОЛИО. НАБЛЮДАВАЙТЕ! БЪРЗО СТАВАТ!
ЧИ също идва от татарски, пък което означава- ХУБАВО/ ВКУСНО/. а САМОТО Е САМО ОТ ТРИ СЪСТАВКИ: брашно, сол и вода! Аз добавих и малко кисело мляко...
✔ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
☑БРАШНО 4 ЧАЕНИ ЧАШИ /С ВМЕСТИМОСТ 150 МИЛИЛИТРА/
☑ВОДА 200 МИЛИЛИТРА
☑СОЛ 1 ЧАЕНА ЛЪЖИЦА
☑КИСЕЛО МЛЯКО 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА
✔ЗА ПЛЪНКАТА:
☑КАЙМА 250 ГРАМА
☑ЛУК 1 ГЛАВА
☑ВОДА 1 -2 с.л./зависи каймата, колко е суха !
☑ЧЕРЕН ПИПЕР
☑СОЛ
ОЩЕ:
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ ОКОЛО 100 МИЛИЛИТРА
✔ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
☑БРАШНО 4 ЧАЕНИ ЧАШИ /С ВМЕСТИМОСТ 150 МИЛИЛИТРА/
☑ВОДА 200 МИЛИЛИТРА
☑СОЛ 1 ЧАЕНА ЛЪЖИЦА
☑КИСЕЛО МЛЯКО 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА
✔ЗА ПЛЪНКАТА:
☑КАЙМА 250 ГРАМА
☑ЛУК 1 ГЛАВА
☑ВОДА 1 -2 с.л./зависи каймата, колко е суха !
☑ЧЕРЕН ПИПЕР
☑СОЛ
ОЩЕ:
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ ОКОЛО 100 МИЛИЛИТРА
ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРЕСЯХ БРАШНОТО. ДОБАВИХ И ОСТАНАЛИТЕ ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО.ОМЕСИХ ТЕСТО С МЕКОТАТА НА УХО. ЗА КРАТКО ОСТАВИХ ТЕСТОТО ДА СИ "ПОЧИНЕ"
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ПРИГОТВИХ ПЛЪНКАТА. В КУПА СЛОЖИХ КАЙМА, ЛУК / НАСТЪРГАН/, СОЛ, ЧЕРЕН ПИПЕР. ВОДА и РАЗБЪРКАХ.ТРЯБВА ДА СТАНЕ ГЛАДКА СМЕС.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ПРИГОТВИХ ПЛЪНКАТА. В КУПА СЛОЖИХ КАЙМА, ЛУК / НАСТЪРГАН/, СОЛ, ЧЕРЕН ПИПЕР. ВОДА и РАЗБЪРКАХ.ТРЯБВА ДА СТАНЕ ГЛАДКА СМЕС.
ТЕСТОТО ОМЕСИХ ЗА КРАТКО. ОТКЪСВАМ ТОПЧЕТА МАЛКО ПО МАЛКИ ОТ МАНДАРИНА и РАЗТОЧИХ НА ТЪНКО. НА ВСЯКО ТЕСТО СЛАГАМ ПО 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА ОТ ПЛЪНКАТА, като РАЗСТИЛАМ НА ТЪНКО.
ПЪРЖАТ СЕ В СГОРЕЩЕНО ОЛИО. НАБЛЮДАВАЙТЕ! БЪРЗО СТАВАТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар