Продукти:/чашата ми е с вместимост 150 мл.
☑Прясно мляко/хладко 2 ч.ч.
☑Хладка вода 1 чаена чаша
☑Яйца 2 броя
☑Сол 1/2 ч/л/
☑Захар 1 ч.л.
☑Суха мая 4-5 грама
☑Брашно 2 чаени чаши
☑Краве масло за намазване /на печените катми/
☑Плънка по желание:сладко/аз сложих от ягоди/, мед, течен шоколад, сирене, канела и др.
В купа се разбиват яйцата. Добавя се сол, хладко прясно мляко. В отделен подходящ съд се сипва маята, захарта, хладката вода и част от брашното.
Разбърква се. Маята, като шупне- сместа се сипва към другата. Добавя се останалото брашно по малко с постоянно бъркане /да не се образуват бучки/! Сместа трябва да е малко по гъста от боза!
Купата се загъва с чиста кърпа и се оставя един час на топло. След час върху котлона, на средна температура се загрява тиган с не залепващо покритие или обикновен- намазан с олио или краве масло.
6 коментара:
Благодаря, за подробната рецепта!
Изглеждат чудесно ! Ще ги опитаме .
Бони,благодаря за отделеното време!
Благодаря!Препоръчвам!Ще чакам отзиви!
Върнахте ме в детството,баба ми правеше катми-не знам какво е слагала,но си спомням сача ,домашното масло и мисля че със яйце (или само жълтъл,не знам) мажеше сача.Ужасно вкусно,но не съм пробвала да направя.Благодаря за рецептата ще се опитам да направя
Всичко много ми харесва и ще ги направя
Публикуване на коментар