ПРОДУКТИ:
☑ СВИНСКО МЕСО ОКОЛО 1.200 килограма
☑ ПИЛЕШКО ФИЛЕ ОКОЛО 1.260 килограма
☑ ЛУК 2 ГЛАВИ / СРЕДНИ/
☑ КАРТОФИ 1.400 килограма
☑ МОРКОВ 1 БРОЙ /ГОЛЯМ ИЛИ 2 МАЛКИ/
☑ ЧЕСЪН 1 ГЛАВА
☑ ОЛИО 100 МЛ.
☑ ЧЕРЕН ПИПЕР /МЛЯН И НА ЗЪРНА 4-5 БР.
☑ ДАФИНОВ ЛИСТ 3 БРОЯ
☑ ЧЕРВЕНО ВИНО 150 МЛ
☑ ВОДА 150 МЛ.
☑ СОЛ
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: в дъното на глинен съд поставете свинското месо, което предварително е почистено, нарязано на парчета, накиснато във вода и подсушено, подправено със сол и черен пипер.
Върху месото наредете, почистените, измити и нарязани на колелца- зрял лук, моркови и картофи /нарязани по на едро/ Трети ред- парчета пилешко филе, сол на вкус, черен пипер на зърна, скилидки чесън, дафинов лист, олио, червено вино и вода.
Затворете капака, сложете в студена фурна и включете на 180 градуса горен и долен реотан. Времето за печене при всеки, може да е различно/зависи от фурната/ На мен ми отне близо 2 часа и 40 минути.
ТОЛКОВА ЛЕСНО, НО МНОООГО ВКУСНО!
Весели празници!
ТОЛКОВА ЛЕСНО, НО МНОООГО ВКУСНО!
Весели празници!
Няма коментари:
Публикуване на коментар