НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
☑ Картофи 700 гр.
☑ Кайма смес 500 гр.
☑ Лук 1 глава/ среден/
☑ Морков 1 брой / среден/
☑ Чесън 3 скилидки
☑ Цели домати /от консерва/ 400 гр.
☑ Олио 100 мл.
☑ Яйца 3 броя
☑ Кисело мляко 350 грама
☑ Черен пипер млян, чубрица, червен пипер , сол
По желание магданоз !
Прибавят се каймата ,черен, червен пипер и чубрица. Който обича лют червен пипер може да добави! Разбърква се от време на време.
Като се позапържи и каймата , сместа се сваля от огъня и по желание може да поръсите с магданоз . Но аз не сложих ! Каймата се сипва върху картофите / равномерно/ А върху каймата се редят доматите от консерва .Може и с пресни домати. Но имайки предвид че сега не им е сезона и не са много надеждни мисля, че от консерва е по добро решение ! Редената мусака се пече на 200 градуса в предварително загрята фурна около 40 мин. / зависи и от фурната/
Мусаката се залива със сместа / заливката/ Доизпича се до златисто !
Няма коментари:
Публикуване на коментар