неделя, 27 януари 2019 г.

" ЯХНИЯ ОТ ПИЛЕШКИ СЪРЦА И КАРТОФИ "

ИДЕЯТА МИ БЕШЕ ДА МОЖЕМ ДА СИ ТОПНЕМ ЗАЛЪЦИТЕ ! ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНА, НО МНОГО ВКУСНА ЯХНИЯ СЕ ПОЛУЧИ !
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
☑ Пилешки сърца 1 кг.
☑ Картофи 0.550 гр.
☑ Зрял лук 1 брой голям/ или 2 по малки/
☑ Червена чушка 1 брой
☑ Чесън  5 скилидки
☑ Олио ,сол, червен, черен пипер, топла вода

Първо  почистете пилешките сърца , цепнете  и ги измийте. Ако е нужно леко ги подсушете с кухненска хартия ! В подходяща тенджера върху котлона  загрейте олио , около 100 мл. Пилешките сърца се запържват за кратко/ с щипка сол/ докато си променят цвета .Вземат се с решетъчна лъжица и се поставят в чиния.
В същото олио се запържва лукът /ако е нужно добавете още/ , който е предварително почистен ,измит и нарязан на полумесеци. Картофите се обелват, измиват и се режат също на полумесеци. Добавят се към лукът .Слага се сол на вкус/ аз сложих 1 с.л. непълна/ Разбърква се  от време на време. Следва червеният пипер/1 ч.л/ , добавят се пилешките сърца обратно към ястието и топла вода колкото да покрие яхнията. След , като почне да ври намалете котлона.През това време измийте , почистете и нарежете червената чушка, а скилидките чесън /ако са малки/ оставете цели. Прибавете и тях към ястието. Когато зеленчуците поомекнат изключете котлона и добавете черен пипер/ млян/ Брашно не съм добавила , защото картофите пускат достатъчно нишесте , но ако ви се струва по водниста яхнията може да добавите малко/ според вкусът ви/
По желание може да поръсите с пресен магданоз и червен пипер на люспи/ чили/
                                                       ДОБЪР АПЕТИТ !

Няма коментари: