А АЗ ОБОЖАВАМ ! СТИГА ДА Е ПРИГОТВЕН ПО МОЙ ВКУС ! НО ОТ КЪДЕ МУ ХРУМНА ? ПОИСКА ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С ОРИЗ ! УСЛОВИЕТО БЕШЕ ДА НЯМА ДОМАТИ, ДА НЕ Е РАЗКАШКАН И ДА НЕ Е " ВОДНИСТ "
РЕЧЕНО , СТОРЕНО ! ДРУГ ПЪТ НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЩЕ МИ СЕ ОТДАДЕ СЛУЧАЙ ДА ГО ПРИГОТВЯ ! ТАКА , ЧЕ НЯМА КАК И ДА НЕ "ВМЪКНА" И ТУК !
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
☑ Пилешки бутчета 3 броя + ПИЛЕШКИ БУЛЬОН 3 в.ч.
☑ Ориз " Бисерен " 1 ч.ч/ с вместимост 250 мл/
☑ Зеленчуци МИКС ❆ 200 гр/ замразени: грах, морков , царевица, червена чушка,зелен боб/
☑ Зрял лук 1 глава/малък/
☑ Олио
☑ Краве масло
☑ Черен пипер/млян/ , червен пипер, къри,сол
*Магданоз по желание
Приготовление : бутчетата се режат на две . Почистват се от перушината /ако има/ , измиват се и се поставят в подходяща тенджера върху котлона в подсолена вода да се варят . От време на време се маха образувалата се пяна ! Варят се до готовност ! Отстранява се от огъня !
Поставя се друга тенджера или касерола. Сипва се олиото. Лукът се почиства , измива , нарязва на дребно и се слага да се позапържи. Оризът се измива предварително, да "падне " нишестето . Добавя се към лука и сол на вкус.
Към минута да се позапържи. Сипват се и останалите продукти: зеленчуков микс, къри, черен пипер и 1 ч.ч. от бульона. Котлона се изключва, слага се капак и се оставя за кратко да къкри.
Добавя се и останалият бульон и се прехвърля в подходяща тава .
Отгоре се подреждат пилешките бутчета. В шола се смесват : краве масло/ на стайна температура/, черен , червен пипер . Разбъркват се и се маже върху бутчетата.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса докато бутчетата придобият желаната
" златна" коричка !
По желание може да се поръси с магданоз !
МНОГО ДОБРЕ СЕ ПОЛУЧИ ! ВКУСНО !
И ТОЙ ДОВОЛЕН И АЗ ЩАСТЛИВА !
ДОБЪР АПЕТИТ !
Няма коментари:
Публикуване на коментар