БУХТИ ОТ ТИКВА |
Имам доста тиква и се чудех , какво ли да приготвя!? Мисля, че доста неща има за приготвяне... Стига човек да има малко въображение и желание... Мярнах някъде рецепта за бухти...и реших... ТОВА ЩЕ Е ЗА ЗАКУСКА!
Макар малко скептично да гледах на това, но в едно бях сигурна ИСКАХ ДА ОПИТАМ! След, като ги приготвих и опитах...ооо...пухкави, ароматни и ВКУСНИИИ. Препоръчвам за любители, но не само...
Ако ви е омръзнало да приготвяте обичайните вкусотийки с тиква, ако не сте почитатели на тиква- ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ! Опитайте и се уверете сами КОЛКО СА ВКУСНИ. По нищо не отстъпва на обикновените БУХТИ.
Необходими продукти :
✔ Пюре от тиква 1 чаена чаша /250 мл / не пълна /
✔ Яйца 2 броя / малки/*
✔ Бакпулвер 1 пакет / 10 грама/
✔ Брашно 1 чаена чаша *
✔ Кашкавал 150 грама настърган
✔ Щипка сух розмарин
✔ Черен кимион 1 кафена лъжица
✔ Сол 1/2 ч.л.
Още : олио за пържене
✔ Пюре от тиква 1 чаена чаша /250 мл / не пълна /
✔ Яйца 2 броя / малки/*
✔ Бакпулвер 1 пакет / 10 грама/
✔ Брашно 1 чаена чаша *
✔ Кашкавал 150 грама настърган
✔ Щипка сух розмарин
✔ Черен кимион 1 кафена лъжица
✔ Сол 1/2 ч.л.
Още : олио за пържене
Първо мислех пюрето, дали да е без захар?! Но, като се замислих- си викам " НЕЕЕ" За мен истинските бухти леко сладнят. Това е моето лично мнение! Та от вечерта си сварих тиквата по стандартния начин / миене, почистване, нарязване на кубчета, в тенджерата със захар на вкус и малко вода, вари се до пълното и омекване/.
Пюрирах тиквата с пасатор /може и с вилица /. Може да се пюрира с част от сока, който е останал. В купа счупете яйцата и ги разбийте с телена бъркалка. Добавете пюрето от тиква и разбъркайте за кратко.
При постоянно бъркане /да не се образуват бучки /добавете бакпулвер, сол и пресятото брашно. При мен количеството брашно беше точно една чаена чаша- при всеки може да е различно според големината на яйцата и в зависимост от тиквата.
Ако е много рядко тестото може да прибавите още малко брашно, но в никакъв случай НЕ пържете в много рядко състояние /тогава ще стане много мазно и няма да бухне/! Трябва да е по гъсто от кексово тесто.
Добавете щипка розмарин /не е задължително/, но не прекалявайте че има много силен аромат и натрапчив вкус! Прибавете черният кимион, настърганият кашкавал и разбъркайте добре.
Върху котлона сложете тиган / аз ползвам дълбока тенджера/, сипете олио /поне два пръста / и включете котлона на СРЕДНА температура да загрее. Пригответе си една чиния върху, която сложете кухненска хартия.
С помощта на лъжица гребвайте от сместа и с помощта на втора лъжица сипете/ от ниско/ в загрялото олио. Веднага бухват. Внимавайте да не изгорят, много бързо стават! .Обърнете и от другата страна.
Когато са готови вземете с решетъчна лъжица и поставете в чинията. И така повторете по същия начин.Да знаете, че пак ще ги приготвя. Беше добър опит и избор:) Доволна съм! Пробвайте тези уникални БУХТИ ОТ ТИКВА, като спазите точно препоръките ми и ще се убедите сами, колко са ВКУСНИ!
Препоръчвам, да погледнете и тази рецепта за БЪРЗИ И ЛЕСНИ БОНБОНИ ОТ ТИКВА от ТУК
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите и страницата ми във Фейсбук:
"От кухнята на Биги "https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
"От кухнята на Биги "https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
Няма коментари:
Публикуване на коментар