В графа- любими и аламинут. Макар, че се приготвят много бързо, чистенето им отнема време, но си заслужава. Когато купувам пилешки сърца, гледам да са пресни. В близкия магазин, винаги намирам такива:) Колкото по вече се варят, толкова по жилави стават и като подметка! В заведение, не смея да си поръчвам, защото не знам как и до колко ги почистват ;) Ето, как ги приготвям и стават като мозък...
Необходими продукти:
✔ Пилешки сърца около 1 килограм
✔ Зрял лук 2 броя средни глави
✔ Чесън 2-3 скилидки
✔ Олио 60-70 мл.
✔ Черен пипер 1 кафена лъжица
✔ Къри 1 кафена лъжица
✔ Червен пипер 1 чаена лъжица/равна/
✔ Сол 1 чаена лъжица
*Магданоз- по желание
Почистете пилешките сърца, цепнете ги и отстранете съсиреците кръв! Сложете ги в гевгир, измийте ги добре, оставете 5-10 минути да се отцедят и ги подсушете с кухненска хартия.
Тук искам да отбележа, че преди да ги измия ги поръсих с малко сода за хляб и след като престояха около 5 минути, ги измих! В малка тенджера налейте олиото и сложете на котлона на висока степен.
Когато олиото загрее, внимателно пуснете пилешките сърца в тенджерата и намалете на средна температура. Почистете и нарежете лука на полумесец, а чесъна на колелца. Разбъркайте периодично.
Предлагам ви и една рецепта за БУЛГУР ПИЛАФ от ТУК
След 10-15 минути, когато водата, която са пуснали пилешките сърца се изпари и остане на мазнина, добавете лука, чесъна, сол и разбъркайте. Сложете капак и оставете още няколко минути да покъкри.
Аз оставям лука, леко да хрупа! Добавете подправките- къри, черен, червен пипер, разбъркайте и изключете котлона. По желание, поръсете с пресен магданоз. Стават, като локум...Опитайте и споделете дали на истина е така.
Няма коментари:
Публикуване на коментар