сряда, 14 април 2021 г.

МЕСО СЪС ЗЕЛЕН ЛУК И ЧЕСЪН

 





За тези, които искат да си приготвят топла и засищаща храна след дългия работен ден- това е най бързия вариант/ според мен/. Например аз винаги след работа гледам да приготвя нещо на бързо. Ама, докато се прибера от работа и вече съм гладна и ако реша да приготвя нещо по усукано и изисква дълго време...ще умра от глад :) Но дали готвите до късно или сте измислили нещо на бързо- не знам, но знам че по вкусно от домашно приготвената храна -няма!

Необходими продукти: около 1 килограм свинско месо /или пилешко/, 80-100 мл. олио, 3 връзки зелен лук, 1 връзка пресен чесън, 80 мл. топла вода, 1/2 чаена лъжица червен пипер, 1 кафяна лъжица черен пипер млян, сол*

Нарежете месото на големината на една хапка , поставете в купа и налейте студена вода колкото да го покрие. Оставете така за 20 -30 минути да престои. След като времето изтече излейте водата и добре подсушете месото иначе ще пръска по време на пържене//.

В тенджера налейте олиото и поставете върху котлона на средна температура. Когато олиото загрее пуснете парчетата месо, но без да бъркате първите 10-15 секунди. След това разбъркайте, да се запечата от всички страни.

Бъркайте периодично докато се образува златиста коричка. Добавете сол /1 чаена лъжица-при мен/, червен пипер, разбъркайте и налейте топлата вода. Оставете да покъкри на слаб огън.

Почистете си зеления лук, чесън, измийте и нарежете по на едро. Проверете месото дали е омекнало и как е на вкус.  Когато месото е готово, добавете лука, чесъна, разбъркайте още една две минути.

Добавете черния пипер, разбъркайте и изключете котлона. Може да поръсите топлото ястие със свеж магданоз и да поднесете със салатка.

ПРОЛЕТНА САЛАТА

Бъдете здрави, вярвайте в себе си и ще намерите правилната посока! 





Няма коментари: