Може да се хапнат така или да се поднесат заедно с кюфтета, месо- както в моя случай. С добавяне на много малко продукти /подправки / ги приготвих и пак се получиха много вкусни.
Освен тиквички, моркови и лук, може да приготвите и с каквото друго разполагате- пипер /чушки/, патладжан, гъби и други.
Необходими продукти: тиквички*, моркови*, зрял лук*, олио*, чесън*, сол*, оцет*
Зеленчуците се почистват и измиват. Може да се нарежат на кръгчета или по дължина с помощта на остър нож. Тиквичките ги режа с дебелина около 5-6 мм., морковът на 4-5, а лукът малко по на дебело- 7-8 мм.
Поставят се в подходящ съд и се поливат с олио. Върху котлона поставете тиган с незалепващо покритие и включете на висока степен. Когато сухият тиган загрее много добре, се слагат зеленчуците.
Пекат се от силна до умерена температура и от двете страни. Готовите зеленчуци се вземат с щипка и се поставят в дълбока купа или тенджера. Чесънът се почиства, нарязва на тънки колелца и добавя към зеленчуците.
Може да се сложи чесън толкова колкото пожелаете /ние обичаме с повече чесън/. Зеленчуците се посоляват* и се поливат с оцет*. По желание, може да се добави ситно накълцан магданоз или копър.
Рецепта за ОВЧИ КЮФТЕТА, може да видите от ТУК
Поставям в хладилник. Хапваме ги охладени в компанията на кюфтета. Последната снимка е втори дубъл- зеленчуци на скара + кюфтета :)
Който има интерес, може да посети кулинарната ми страница във Фейсбук, от ТУК
Кулинарните групи: Вкусотия в чиния, от ТУК
КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION, от ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар