С пълна сила върви фразата: "Можем да ги ядем всеки ден". Мъжото от кога ми мрънка за тях. Задължително трябва да е поднесено с парченца сирене, но не и с магданоз, защото такива треволяци не обичал /ама аз обичам/. При мен панировката се състои от яйце и брашно /класическа/ или само от брашно.
Количеството е за 2-3 порции* Може да ползвате консерва от домати или пресни, настъргани /доматен сок/.
Необходими продукти: 6-7 броя пиперки, 1 консерва от домати 400 грама, 6-7 скилидки чесън, 60- 70 мл олио, черен пипер млян*, 1 кафена лъжица захар, сол* Още: брашно за овалване*, 1-2 яйца /по желание/
Опечете пиперките и още горещи ги сложете в найлонов плик, за да се задушат и да могат да се белят по лесно. Може да ползвате и печен пипер от буркан /консерва/.
След като малко престоят и леко поизстинат ги обелете, посолете, оваляйте в брашно изтупайте излишното. Ако ще ползвате и яйца, първо разбийте с вилица, потопете от двете страни първо в яйце и после в брашно.
В малък тиган налейте олиото и поставете на средна температура. Когато олиото загрее опържете пиперките и от двете страни за кратко /до златисто/, и изкарайте в чиния.
Към същата мазнина сипете доматите. Добавете захарта, сол* / на вкус. Аз добавих 1 кафена лъжица/ и разбъркайте. Обелете и нарежете чесъна на тънки плочки и добавете при сос.
Аз заделям 1 голяма скилидка чесън, която пюрирам и добавям накрая. Намалете котлона, защото има вероятност да почне да пръска. Бъркайте периодично. Когато сосът се посгъсти, поръсете с малко черен пипер / 1 кафена лъжица/, пюриран чесън, разбъркайте и изключете котлона.
Когато сосът леко изстине тогава заливам пиперките. Поднасям добре изстудено с плочки сирене. Да си оближеш пръстите. Днес , с това ястие изненадах моят съпруг.
Ама нямах много време да снимам, как си топим залъците и се наслаждаваме на тази любима вксуотия♡ Мъжото рече и отсече: "Тази комбинация от пипер и доматен сос, има вкус на домашна едро смляна лютеница"
Предлагам ви и една рецепта за ПЪЛНЕНИ ПИПЕРКИ С ПУШЕНО ПИЛЕШКО И ГЪБИ, от ТУК
Разбрах за какво иде реч! Благодаря ти, че отдели време и посети моят малък кулинарен свят! Останете си със здраве и следвайте мечтите си :)
Който има интерес, може да посети кулинарната ми страница във Фейсбук, от ТУК
Или да се присъедини към кулинарната ни група: КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION от ТУК
!Намалете котлона, преди да сте оцапотили по този начин тигана! |
Няма коментари:
Публикуване на коментар