сряда, 21 декември 2022 г.

КОТЛЕТ "СУХ ТИГАН"








Когато, трябва да приготвя нещо на бързо, това е едно от решенията- КОТЛЕТИ. Купувам ги от близката месарница, защото винаги има пресни.

Нямам скара, нито барбекю, защото ще стане пушилка в кухнята, но от доста време на сам, съм намерила решение. Стават със същия опушен ефект и вкус, както на барбекю и скара, и са толкова сочни.

Реших да споделя за тези, които имат същия проблем, но им се хапват "опушени" котлети.

Необходими продукти: котлети*, черен пипер млян, сол, тиган с незалепващо покритие*

Бройките котлети, според това, за колко човека, по колко броя. Аз купувам най- вече 3-4 броя, за двама. За целта ползвам, малък тиган с незалепващо покритие, защото по големия тиган излиза извън очертанията на котлона и за това не пече равномерно.

Вие, може да ползвате по голям тиган и да печете 2-3 котлена на веднъж, но трябва да е според големината на котлона! Поставете тигана върху котлона и включете на средна температура, при мен- от три степени, на две.

Тиганът трябва да загрее много добре! За проба, позадръжте дланта си малко над тигана, за да усетите, дали идва топлина. Аз си включвам, аспиратора преди да поставя в тигана котлетите!

В добре загрелия тиган сложете 1-2 или 3 котлета, според големината на тигана. Всеки котлет поръсете отгоре с малко сол и смлян черен пипер, на вкус* и без да ги бутате, оставете така да се пекат. Времето за печене, зависи колко печени ги искате.

Аз ги пека по 4 минути от всяка страна! Не ги обичаме препечени! Като изтекат 4 минути, с помощта на щипка ги обърнете от другата страна и поръсете отново с малко сол и черен пипер.

Предлагам ви и една рецепта за МЕСО С ПЕЧЕН ПИПЕР В ТЕНДЖЕРА, от ТУК

След, 4 минути вземете опечените котлети, поставете в тенджера и затворете с капак. По същия начин процедирайте и с останалите котлети. Опечените котлети, оставете в затворена тенджера за около 30 минути, да си починат.

Поднесете с любима гарнитура, салата или и лютеница. Тиганът се мие лесно, като първо наливам 2-3 пъти гореща вода и я изхвърлям, да да се махне по лесно мазнината, а след това под течаща чешма с топла вода, препарат за съдове, гъба, и изплаквам.

Останете си със здраве и следвайте мечтите си :) Който има интерес, може да се присъедини към кулинарните ни групи:

КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION, от ТУК

Вкусотия в чиния, от ТУК





















Няма коментари: